Organisk SEO (søgemaskineoptimering)

Hvad er organisk SEO (søgemaskineoptimering)?

Organisk SEO er en type søgemaskineoptimering, der fokuserer på at forbedre en hjemmesides ranking i søgemaskiner som Google ved at gøre den mere relevant og værdifuld for brugeren. Dette gøres gennem en række forskellige metoder, herunder:

 1. On-page SEO: On-page SEO handler om at optimere indholdet på din hjemmeside, så den passer bedre til søgemaskinernes algoritmer. Dette kan f.eks. gøres ved at inkludere relevante søgeord i titler, overskrifter og indhold, samt at strukturere indholdet på en meningsfuld måde.
 2. Off-page SEO: Off-page SEO handler om at skaffe eksterne links til din hjemmeside fra andre hjemmesider. Dette kan f.eks. gøres ved at skrive gæsteindlæg på andre blogs eller ved at deltage i relevante online fællesskaber. Jo flere kvalitetslinks du har, jo højere vil din hjemmesides ranking være.
 3. Teknisk SEO: Teknisk SEO handler om at optimere din hjemmesides tekniske struktur, så den er nem at crawle og indexere for søgemaskinerne. Dette inkluderer f.eks. at sørge for at hjemmesiden er mobilvenlig, har en hurtig indlæsningstid og en struktureret dataarkitektur.

Organisk SEO adskiller sig fra betalt søgemaskineoptimering (PPC), hvor du betaler for at få din hjemmeside vist i søgeresultaterne. Organisk SEO tager længere tid at implementere, men kan resultere i længerevarende og mere stabile resultater, da du ikke er afhængig af at betale for at blive vist i søgeresultaterne.

Organisk søgemaskineoptimering tager udgangspunkt i indholdet på et website. Ved hjælp af indhold, websitets programmering og indkomne links, er målet at opnå de gode placeringer på søgemaskiner som f.eks. Google og Bing.

Det kan tage alt fra en uge til flere måneder at opnå en god placering på søgemaskinerne. Fordelen er, at der ikke behøves så meget vedligeholdelsesarbejde for at beholde en god placering, når den først er opnået.

Sådan arbejder vi

Et projekt starter med en definition af søgeordene, en vurdering af disse, og en evaluering af alternative ord. Dernæst arbejder vi med målgruppen for de enkelte ord. Hvad leder de efter, hvad forventer de at finde på siderne. Med andre ord, hvilke virkemidler skal der til for at interessere de besøgende.

Endelig kigger vi på, hvad der skal til, for at de besøgende ikke bare klikker væk fra siderne, men i stedet bliver aktive besøgende, der foretager handlinger som for eksempel at tage kontakt til kunderne på websiderne.

Et projekt omkring søgemaskineoptimering tager udgangspunkt i:

 • Vi taler kort sammen om interessante ord for jeres søgemaskineoptimering
   
 • Vi analyserer de relevante ord og deres konkurrenceintensitet på nettet
   
 • I fællesskab udvælger de ord, der skal fokuseres på
   
 • Vi udarbejder indhold, virkemidler og argumenter
   
 • Enten lægger I selv indholdet op på jeres website, eller også gør vi det i fællesskab med jer.

Med organisk søgeoptimering kan jeres hjemmeside opnå langt flere relevante besøg, hvilket betyder større gennemslagskraft i jeres online markedsføring. Og der er meget, der tyder på, at søgeoptimeringen virker. Ifølge Jupiter European Internet Advertising kommer 95 procent  af alle besøgende på en hjemmeside, fra et ord indtastet i en søgemaskine.

Læs mere om hvordan vi kan hjælpe jer med, at søgemaskineoptimere jeres hjemmeside

Kontakt os for at høre mere
 

organisk seo (søgemaskineoptimering)