Derfor skal du skifte fra HTTP til HTTPS

Google’s planer om at eliminere brugen af HTTP er langt hen af vejen blevet en realitet. I stedet for HTTP bør der nu anvendes HTTPS.

Men har jeg brug for HTTPS? 

Ja, det har du, hvis du anvender formularer på din hjemmeside og en besøgende begynder at udfylde en formular, eller hvis en besøgende kommer ind på dit website i Inkognito tilstand, her uanset om der er formular på eller ej. Fordi Google Chrome-browsere fra oktober 2017 vil vise en advarsel i adressefeltet foran adressen.

https

Denne advarsel vises allerede på sider, med en login funktion eller mulighed for indtastning af kreditkort oplysninger, som ikke kører HTTPS. Derudover er det allerede nu et krav at anvende HTTPS, hvis ønsket er at køre Google Shopping annoncering.

Som en sidste bemærkning skal det nævnes, at Google har sagt, at på et tidspunkt vil det også gælde websider uden formularer, men det forventer vi bliver implementeret efter oktober 2017.

Men hvad er fordelen? 

Med et skift til HTTPS vil du efter Googles opfattelse skabe større sikkerhed for dine besøgende, hvor Google i den forbindelse tildeler dig en grøn sikkerhedslås i adressefeltet:

http

Sikkerhedslåsen signalerer, at dit website er sikkert, at din webshop er sikker, tryg og troværdig at handle i. Med andre ord, så gør du ikke kun Google tilfreds, men gør også dine besøgende mere trygge.

Men giver det nogle udfordringer at skifte?

Der er naturligvis en del, der skal tages højde for i forbindelse med skiftet. Det drejer sig b.la. om:

  • Køb og installation af relevant SSL certifikat
  • Opdatering af data til søgemaskinerne
  • Opdatering af sitemaps

Derudover kan det have nogle komplikationer i forbindelse med interne og eksterne links, samt eventuelle programmeringsmæssige opsætninger.

Men hvordan får jeg installeret HTTPS?

Du kontakter os hos Flex Media, hvis du ønsker at skifte til HTTPS, så vi kan drøfte processen og prisen. Prisen vil afhænge af, hvilken website/webshop løsning du har.

Du finder vores kontaktoplysninger her