Flex Media
welltec  

Welltec

”Når konsulenterne har holdt en præsentation, skal den huskes”

Welltec er en højteknologisk virksomhed i olieindustrien. Blandt kunderne er nogle af verdens største olie- og gasproducenter. Når konsulenterne fra Welltecs 25 salgskontorer var på besøg hos kunderne, til messer osv. ønskede virksomheden at efterlade et positivt indtryk, der ikke blev glemt.

Keywords: Corporate identity, visuel identitet, PowerPoint pæsentationer, salgspræsentationer.

Implementering af firmaets visuelle identitet i konsulenternes præsentationer

Derfor skal PowerPoint-præsentationerne være flotte, flydende og anderledes. Desværre var kvaliteten af konsulenternes PowerPoint-præsentationer meget svingende. Nogle brugte ikke virksomhedens farver, andre nogle forkerte billeder osv. Det var ofte konsulentens individuelle smag, der afgjorde indholdet.

Til at styrke virksomhedens visuelle identitet og corporate brand udadtil i salgsarbejdet, var det nødvendigt at udvikle en løsning der var relativt standardiseret for at sende et ensartet budskab gennem salgspræsentationerne. Samtidig skulle løsningen være fleksibel nok til at konsulenterne havde frihed til at redigere og konfigurere præsentationerne, efter eget ønske.

Et bredt udvalg af skabeloner og slides, samt en manual til at designe præsentationerne

Welltec og Flex Media diskuterede hvilken løsning, der kunne imødegå kombinationen af standardisering og fleksibilitet. Løsningen blev, at Flex Media lavede en PowerPoint-designmanual samt en række PowerPoint-skabeloner til konsulenterne.

I alt lavede Flex Media syv overordnede PowerPoint-skabeloner. Disse blev uploadet på intranettets Microsoft SharePoint Server. Herfra kan konsulenterne vælge de enkelte slides og sætte dem sammen til en præsentation. De slipper altså for at skulle downloade flere præsentationer og sidde og plukke i dem.

For at sikre at konsulenternes brug af præsentationsværktøjerne blev udnyttet fuldt ud og samtidig passede til firmaets visuelle identitet, sørgede Welltec for at certificere konsulenterne i at bruge PowerPoints. På den måde sikrer de, at designmanualen bliver brugt korrekt, og at den visuelle identitet bliver styrket.

Dynamisk præsentationsarkiv

Arkivet blev løbende opdateret. Når der kommer nye cases eller nye produkter, bliver de lagt i en skabelon og kommer på serveren. På den måde sikrer Welltec, at der hele tiden er nye muligheder for at sammensætte en præsentation, og at arkivet dermed forbliver dynamisk.

Hvert enkelt PowerPoint-slide har også fået nogle søgeord hæftet på sig. Dette lettede navigation mellem de mange slides, som var tilgængelige. På den måde kan konsulenten hurtigt finde de slides, der handler om netop det produkt, emne eller case, konsulenten er ude efter.

Integration mellem effektive salgspræsentationer og corporate visual identity

Før samarbejdet med Flex Media påbegyndte, var en Welltecs præsentationsflade fragmenteret og var afhængig af den enkelte konsulents evne til at sammensætte præsentationer ad hoc.

Flex Medias ydelse der kombinerede skabeloner og et dynamisk slidearkiv, resulterede i mindre tidsforbrug til opsætning af præsentationsmateriale. Samtidig sikrede det at præsentationerne var af en mærkbar kvalitet, der blev husket. Gevinsten ved investeringen i præsentationsværktøjerne et strømlinet og æstetisk kommunikationsværktøj, der understøtter Welltecs corporate brand.

Om virksomheden Welltec

Welltec blev stiftet i 1994 og har ca. 550 ansatte fordelt på 34 kontorer verden over. Firmaet er specialiseret i robotics og fjernstyret teknologier til brug inden for olieindustrien. Welltecs udstyr kan bruges i alle faser af olieudvinding – fra explortion til boring og udvinding. Firmaets teknologier er banebrydende og bliver af mange iagtagere inden for olieindustrien set som et relevantfokus område.

Se mere på: www.welltec.com

 
Del